Les ‘FinTech’ fixen el rumb de la innovació financera
Tot i que continuen sent un petit actor dins del poderós món de les finances, les FinTech juguen un paper crucial com a guies de la innovació al sector. Han influït en la forma en què s’estructuren els serveis financers i també en la seva interacció amb els ciutadans. No hi ha més a veure com han servit de revulsiu perquè la banca tradicional es digitalitzés i comencés a aprendre de l’experiència de l’usuari.
Amb la seva actitud trencadora, les FinTech han posat les bases per al futur de les noves finances. L’informe Més enllà del FinTech: una avaluació pragmàtica del potencial de disrupció en la indústria de serveis financers, elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial en col·laboració amb Deloitte, identifica vuit transformacions que estan revolucionant el panorama competitiu de l’ecosistema financer per influència directa de les FinTech:
- Reducció de costos: l’adopció d’estàndards de mercat derivats de l’adopció de noves tecnologies accelerarà la reducció de costos.
- Redistribució de beneficis: les fonts d’ingressos (profit pools) dins i entre les cadenes de valor estan canviant amb les noves tecnologies.
- Resposicionament en la indústria: els distribuïdors gaudiran d’una posició de fortalesa estratègica com a amos de l’experiència del client; els fabricants evolucionaran buscant més escala i/o especialització.
- Augment de les plataformes: les institucions financeres estan convertint-se en plataformes de múltiples proveïdors que funcionen com a canal de distribució i comercialització a través de les diferents geografies.
- Monetització de dades: les institucions financeres estan començant a utilitzar una combinació d’estratègies de dades per seguir l’exemple d’altres empreses per aconseguir ingressos amb els mateixos.
- Mà d’obra biònica: les noves tecnologies, tals com la Intel·ligència Artificial, suposaran canvis importants en la força de treball de les institucions financeres.
- Tecnologies de rellevància sistèmica: les institucions financeres, independentment de la seva mida, depenen de les capacitats de les grans empreses tecnològiques.
- Regionalització financera: la diversificació de les prioritats regulatòries i les necessitats dels clients està donant pas a models de serveis financers adaptats a nivell regional.
Inversors i emprenedors impulsen el crowdlending
Dins de les FinTech, un dels instruments d’inversió i finançament amb més èxit és el crowdlending. Les plataformes com Ecrowd! han registrat un ràpid creixement en els últims anys empeses per la gran demanda tant d’estalviadors a la recerca d’alternatives d’inversió com d’emprenedors necessitats de crèdit per dur a terme els seus projectes. El mercat es troba en ple apogeu a Espanya i l’Associació de Crowdlending Española (ACLE) espera un creixement del sector superior al 100% interanual enguany.
El finançament participatiu mitjançant crowdlending ha permès que, en els últims cinc anys, inversors professionals, particulars i institucionals hagin prestat al voltant de 150 milions d’euros directament a empreses i particulars, segons dades d’ACLE. Els estalviadors valoren els elevats rendiments i la comoditat de realitzar les operacions en línia, mentre que els emprenedors destaquen l’agilitat a l’hora d’aconseguir els diners així com la competitivitat dels costos.
Tot i això, diversos estudis adverteixen que el crowdlending està encara fent els seus primers passos a Espanya. Per consolidar el seu creixement és necessari que les plataformes de crowdlending ens impliquem en la difusió del mateix. Des d’ECrowd! ens posem a disposició dels possibles inversors i emprenedors perquè puguin plantejar-nos tots els seus dubtes. Poden contactar amb nosaltres a través del formulari de contacte del web o bé per correu electrònic o telèfon. A més, us convidem a conèixer-nos en persona el proper 18 d’octubre a Barcelona en el #BrindisECrowd.
Previous post:
« Països en ‘mode 100% renovable’
Next post:
B Good Day 2017 »